Sunday 24 May 2015

Katie McGarry - Crash Into You (Feszülő húr 3.)

 

– CSÓKOLJ MEG! – suttogja Isaiah. – Akkor beolvadunk a környezetünkbe.A szívem tébolyultan dobog. 
Isaiah dögös pasi. Ijesztő és dögös. 
Miért akarhat egy ilyen srác egyáltalán közel kerülni EGY MAGAMFAJTA LÁNYHOZ? 
A sikerszerző Katie McGarry újabb kirobbanó története egy jó kislányról, aki a vakmerőségre is hajlamos, egy dörzsölt srácról, akinek nincs vesztenivalója, és egy száguldó tempóban szövődő szerelemről. 
Színjeles tanulmányi eredmény, dizájnerrucik, kifogástalan élet – ennyit várnak Rachel Youngtól. A magániskolába járó tizenegyedikes lány azonban titkol ezt-azt jómódú szülei meg basáskodó bátyjai elől… sőt, épp két újabb tétellel gyarapította a listát. Az egyik, hogy sötét országutakon szokott száguldozni vadidegenek társaságában a Mustangjával. Hát a másik? A tizenhét éves Isaiah Walker – egy nevelőszülőknél fölcseperedett, tetovált srác, akivel szóba állnia sem lenne szabad. Ám miután a szürke szemű, átható tekintetű fiú a segítségére siet, többé nem tudja kiverni a fejéből. 
Isaiah is rejteget titkokat. A lakóhelyéről és Rachel iránti tényleges érzéseiről. Csak az hiányozna, hogy belegabalyodjon egy gazdag csajba, aki nyilván csak a kaland kedvéért kívánkozik a város rossz hírű, déli fertályára – még ha ránézésre valóságos angyal is ez a lány. 
Amikor azonban közös szenvedélyük, az aszfalton száguldozás mindkettejüket életveszélybe sodorja, hat hetük marad, hogy kiutat találjanak. Hat hét, hogy kiderítsék, meddig hajlandók elmenni egymás megmentéséért.




Ez a sorozat részről részre csak jobb lesz. Minden kötettel egyre jobban élvezem, a világot, amit Katie megteremtett. Ettől függetlenül a sorozattal való kapcsolatom eléggé „döcögősen” indult, de a harmadik könyvre már hozzászoktam minden hibájához és a néha jelentkező probléma-túltengésekhez.

Isaiah könyvét különösen vártam: a szerelmi háromszögekben én mindig a felesleges harmadiknak szurkolok, hogy ne kínozza tovább önmagát. Nem volt ez másképp itt sem, az csak hab volt a tortán, hogy szegény szenvedő lélek tetovált, piercingelt és oda meg vissza volt a retró autókért. Neki nem csak hogy a Beth-szel való kapcsolatát kellet rendeznie, de a vér szerinti anyja felbukkanása és egy elég komoly tartozás is a nyakába szakadt elég rövid időn belül. A körülményekhez képest remekül helytállt, ráadásul nemcsak Rachel és még jó pár mellékszereplő segítségére számíthatott. Az előző részekből megismert karakterek jelenléte egyáltalán nem sikerült erőltetettre, nagyon jól passzoltak a történetbe.


Ugyanez nem mondható el Rachel személyiségéről és a családja többi tagjáról.  Az egyik jelenetben egy magabiztos, autórajongó lányról olvastam, aki tudta mit akart, képes volt illegális ügyletekbe keveredni, a másikban viszont már zokszó nélkül hagyja a családjának, hogy ide-oda rángassák, utasítgassák, és olyan dolgokra kényszerítsék, amiktől konkrétan kórházban köthet ki. Mindeközben figyelembe sem veszik, hogy ő vagy az anyja mit akar. Nemcsak Rachel-nek, de a saját anyjuknak is folyamatosan hazudtak. Akit ráadásul néha úgy kezeltek, mintha minimum ötéves lenne, és azért nem avatják be semmibe, mert biztosak benne, hogy úgysem értené meg. Amikor az előbbi tulajdonságai törtek utat, semmi baj nem volt vele, egyszer sem lehetett érzékelni, hogy azért ne működne a dolog Isaiah-ával, mert különböző környéken laknak és nem egyezik a bankszámlájuk összege.  Ez a könyv nem teljesen preferálja a klasszikus rossz fiú-jó kislány felállást és pont ettől lett ennyire jó.

No comments:

Post a Comment